Voor het eerst een zorgverzekering afsluiten: hoe doe je dat?

Voor het eerst een zorgverzekering afsluiten: hoe doe je dat?

Als je jong bent, ben je nog via je ouders verzekerd voor je zorgkosten. Wanneer je 18 wordt, moet je je eigen zaakjes gaan regelen. Een zorgverzekering kan moeilijker lijken dan het daadwerkelijk is. Je moet alleen even weten wat je allemaal moet kiezen en waar zo’n verzekering uit bestaat. Ook is het goed om te weten hoe je voorkomt dat je de verzekering niet kunt betalen. Je bent namelijk verplicht om een zorgverzekering te nemen. Het goede nieuws is echter dat je ook een toeslag kunt aanvragen waarmee je zelf (bijna) niets meer hoeft te betalen voor je zorgverzekering. Wij laten je zien wat je moet doen. 

 

Waarom een zorgverzekering afsluiten? 

Wanneer je in Nederland woont, ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Op die manier kunnen we namelijk de zorg voor iedereen toegankelijk en betaalbaar houden. We delen de kosten namelijk over alle inwoners van Nederland waardoor jij nooit geconfronteerd kunt worden met torenhoge zorgkosten. Een medische behandeling loopt namelijk al heel snel in de papieren en als je geen verzekering hebt, is de kans heel groot dat je eindigt met grote schulden. Zorg er daarom voor dat je even de tijd neemt om een goede zorgverzekering af te sluiten. Je zult zien dat het een fluitje van een cent is om een verzekering te kiezen die goed bij jouw zorgvraag aansluit. 

 

Wat heb jij nodig? 

Als je een zorgverzekering gaat afsluiten, moet je kiezen welk verplichte deel je neemt. Je kunt namelijk de basisverzekering zo afsluiten dat je een lage maandpremie betaalt. Dit houdt echter wel in dat je meer eigen risico moet betalen. Dit is het bedrag dat je eerst zelf moet betalen voor de zorg die je gebruikt hebt. Is de max eenmaal bereikt, dan neemt je zorgverzekeraar de kosten van je over. Basisdiensten, zoals een bezoek aan een huisarts, worden altijd door je zorgverzekeraar vergoed. Blijf daarom ook nooit weg van de dokter omdat je bang bent dat dit je geld gaat kosten. Je gezondheid is onbetaalbaar en daarom is het belangrijk om tijdig een afspraak te maken. Kijk ook goed naar de aanvullende pakketten. Je kunt bijvoorbeeld een extra tandartsverzekering berekenen. De kosten van de tandarts worden namelijk niet betaald door je basisverzekering dus hier moet je een extra pakket voor afsluiten. Heb jij nooit iets bij de tandarts? Dan is het waarschijnlijk interessanter om een andere aanvulling op je verzekering te kiezen. 

 

Heb jij moeite om je maandpremies op te hoesten? 

Wanneer je niet heel veel geld te besteden hebt, zit je waarschijnlijk niet te wachten op hoge kosten voor je zorgverzekering. In dat geval is het goed om te weten dat je ook zorgtoeslag kunt aanvragen. Deze toeslag wordt beschikbaar gesteld door de Nederlandse overheid en is bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Zo zorgen we er met zijn allen voor dat iedereen goed verzekerd is en dat hij of zij de zorg kan krijgen die nodig is.

Leuke outdoor spellen voor kinderen in de zomer!

Leuke outdoor spellen voor kinderen in de zomer!

Het is inmiddels algemeen bekend dat kinderen en het buitenspelen onlosmakend met elkaar verbonden zijn. Dit is niet zo vreemd aangezien kinderen tijdens de mooiere dagen van het jaar graag met vrienden samen spelen in de frisse buitenlucht. Toch kan het soms gebeuren dat jouw kind zich gaat vervelen. Om dit te voorkomen is het ontzettend belangrijk om van tijd tot tijd met verrassende outdoor spellen te komen. Met deze te gekke spelletjes komt dat zeker weten goed. Lees snel verder, trek de kinderklompen aan en maak tijdens de zomervakantie het buitenspelen voor jouw kinderen onvergetelijk!

#1 Bowlen met flessen

Het meest bekende outdoor spel is toch wel bowlen met flessen. Dit spel wordt al generaties lang gespeeld, waardoor vrijwel iedereen dit outdoor spel kent. Om dit samen met jouw kinderen te kunnen spelen heb je oude flessen nodig. Deze plastic flessen kan je vervolgens door de kinderen laten verven tot echte bowlingkegels. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van neon verf, dan is het zelfs mogelijk om jouw kinderen in de avonduren te laten spelen in de achtertuin. Blijven de flessen constant omvallen? Dan is het verstandig om de flessen te vullen met een klein beetje water.

 

#2 Stormbaan in de achtertuin

Kinderen willen tijdens het buitenspelen niets liever dan constant hun energie kwijtraken. Dit kan je tegenwoordig gemakkelijk realiseren door een stormbaan in de achtertuin te maken. Hiervoor gebruik je spullen die je in en rondom het huis hebt gevonden. Denk hierbij aan kussens, stokken of een springtouw. Maak bij voorkeur een stormbaan waarbij jouw kinderen actief moeten springen en maak bij warm weer gebruik van een opblaaszwembad. Door de stormbaan aan te passen aan de vaardigheden en leeftijd van jouw kind wordt dit outdoor spel gegarandeerd een succes.

 

#3 Mega memory spel

Dit is een eenvoudig outdoor spel dat altijd wel een succes is. Teken bij dit spel samen met jouw kinderen plaatjes op A3 papieren, knip ze in vorm en draai ze vervolgens om. Hierbij is het ontzettend belangrijk dat de twee afbeeldingen min of meer gelijk zijn. Anders wordt het voor je kinderen ontzettend lastig raden. Niet iets waar je op zit te wachten tijdens een competitief potje met het gezin.

 

Het gebruik van houten kinderspeelgoed

Heeft jouw kind geen zin meer om één van bovenstaande buitenactiviteiten te doen? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om jouw kind met houten kinderspeelgoed te laten spelen. Dit eenvoudig speelgoed bestaat uit grote vormen die de zintuigen van jouw kind prikkelt. Op die manier kan de fantasie op de vrije loop gaan en ontwikkelt de motoriek. Hierdoor is houten speelgoed ook uitermate geschikt om te combineren met bijvoorbeeld een stormbaan!

Waar helpt een logopedist allemaal mee?

Een logopedist is gespecialiseerd in het behandelen van communicatiestoornissen. Bij communicatiestoornissen kun je denken aan stemgebruik, uitspraak, gehoor, slikken en taal. Deze communicatiestoornissen kunnen voorkomen bij mensen van verschillende leeftijden. Daarom zijn er ook leeftijdsgroepen, waar de logopedisten zich in specialiseren. Logopedisten helpen de patiënten door middel van advies, therapieën, oefeningen en trainingen..

Logopedie is in Ridderkerk beschikbaar gemaakt door Spraakfabriek

 

Logopedisten kunnen werkzaam zijn in verschillende plekken, zoals het onderwijs, audiologische centra, ziekenhuizen, revalidatiecentra en zorgkundige instellingen. Logopedische diensten zijn beschikbaar in de regio’s Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht. Logopedist Ridderkerk en logopedie in Hendrik Ido Ambacht bij Spraakfabriek bieden verschillende diensten aan, afhankelijk van de behoeften van een patiënt

 

Logopedist Ridderkerk bieden verschillende logopedische diensten aan in de woonplaats Ridderkerk. Logopedist Ridderkerk wordt aangeboden door Spraakfabriek. Logopedie is beschikbaar voor verschillende doelgroepen, zoals patiënten met communicatiestoornissen, leerlingen van basisscholen en oudere mensen. Logopedie in Ridderkerk vindt plaats op meerdere plekken, wat het voordelig maakt. Zo hoeven de cliënten geen tijd te missen. De oudere mensen zijn niet genoodzaakt om zich te verplaatsen, doordat logopedie thuis kan plaatsvinden.

 

Ook voor ouderen

 

Ouderen, patienten en leerlingen in Ridderkerk kunnen gebruik maken van logopedische oefeningen, advies en persoonlijke therapieën. Logopedie is belangrijk voor het ontwikkelen en op peil houden van de communicatieve vaardigheden. Zo kunnen mensen optimaal communiceren met leeftijdsgenoten, klasgenoten en meer.

Logopedie wordt aangeboden voor bewoners van Hendrik-Ido-Ambacht

Logopedie in Hendrik Ido Ambacht is essentieel, zodat er geen achterstand onder de dorpers plaatsvinden. Logopedische diensten worden op meerdere plekken in het dorp Hendrik-Ido-Ambacht aangeboden. Dat maakt het voordelig voor jongere kinderen, oudere mensen en volwassenen. Logopedie in Hendrik Ido Ambacht vinden plaats in ziekenhuizen, revalidatiecentra, basisscholen en zorginstellingen.

 

De dorpers van Hendrik-Ido-Ambacht kunnen terecht bij Spraakfabriek om gebruik te maken van logopedische diensten. Spraakfabriek bieden verschillende diensten aan, waarbij de patiënten en de leerlingen begeleid worden. De logopedisten werken samen met de cliënten om hun achterstanden weg te werken. Dat wordt gedaan in persoonlijke therapieën en oefeningen, waarbij er gecontracteerd wordt met communicatievaardigheden.

Gratis stockfoto met anoniem, babbelen, bericht

Zorg in andere landen en zorgverzekering vergelijken

Zorg in andere landen en zorgverzekering vergelijken

In veel landen heb je sprake van een goede zorg en is alles goed geregeld. Dit komt doordat er geld is voor goede ziekenhuizen en ook goed personeel. Echter is dit niet altijd het geval en zijn er landen waar je dit dan helemaal niet hebt. Dit komt ook doordat er geen geld hiervoor is. Vaak zijn er dan goede doelen nodig die ervoor zorgen dat er dan wel geld voor is. In Nederland is dit allemaal beter geregeld en kan iedereen ook een goede zorg verwachten. Dit komt dan ook doordat iedereen in Nederland verplicht is om een zorgverzekering te hebben. De zorgverzekering zorgt ervoor dat je verzekerd bent voor alle basis kosten in de zorg. Zo kan het zijn dat je een dure behandeling nodig hebt tegen kanker. Dit is in andere landen zoals Amerika heel erg duur. In Nederland is dit dan in principe gratis omdat het verzekerd is door je zorgverzekering. Het is ook handig om je zorgverzekering te vergelijken. Op deze manier kan je zeker zijn dat jij de juiste zorgverzekering voor jezelf kan uitkiezen. Zorgverzekering vergelijken doe je door te kijken naar de verschillen in prijzen en kwaliteiten bij de aanbieder.

Rijksoverheid.nl

De rijksoverheid.nl is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse overheid. Zo zorgen zij voor alle wettelijke taken over het hele land. Onder de rijksoverheid.nl vallen meerdere organisaties die zorgen voor de bewoners van Nederland. Dit kan dan bijvoorbeeld een organisatie zijn als het Nibud, maar ook de ombudsman van Nederland. Via rijksoverheid.nl kan je ook meer informatie vinden over belangrijke dingen die je moet weten. Dit kan bijvoorbeeld informatie zijn hoe je een zorgverzekering moet afsluiten en wat deze voor je kan betekenen. Ook kan je hier meer informatie vinden over dingen zoals corona en de vaccinatie ervan.

Dekken van kosten

Het dekken van kosten die je maakt in de zorg is een belangrijk proces. Zo is het belangrijk als je iets mankeert dat je naar de huisarts gaat. Deze kan dan goed onderzoeken wat er mis is met je gezondheid. Als de huisarts weet wat er mis is kan deze een behandeling voorschrijven in het ziekenhuis. Ook kan het zo zijn dat hij je medicijnen voorschrijft die je iedere dag moet nemen. Het is belangrijk om te weten dat deze dingen dan ook veel geld kunnen kosten. Je zorgverzekering zorgt ervoor dat je deze dan niet hoeft te betalen en gedekt worden. Meestal gaat dit automatisch, dit komt doordat de huisarts dit ook doorgeeft aan je zorgverzekering en je hier dan niks voor hoeft te doen. Soms moet je wel een gedeelte betalen, dit komt dan doordat je een eigen risico hebt.

De voordelen van therapie online

De voordelen van therapie online

Tijdens de coronatijd zijn er steeds meer mensen die te lang thuis zitten, te weinig buiten komen en daardoor zowel psychische als lichamelijke klachten kunnen oplopen. Een ander fenomeen wat daardoor behoorlijk is toegenomen, is online psychologie. Tot voorheen was het nog een soort taboe maar tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die de behoefte voelen om af en toe met een professional te praten. En nu kan dat vanuit je eigen luie stoel.

Online psychische hulp

Online therapie is meestal redelijk betaalbaar en gemakkelijk. Omdat u de therapiesessies online bijwoont in het comfort van uw eigen huis, kunt u uw therapiesessies vaak plannen op tijdstippen die u het beste uitkomen. Therapie via internet is ook handig voor mensen die gehandicapt of altijd thuis moeten zijn. Een psycholoog die vanuit zijn eigen huis werkt, is niet altijd in staat om alle cliënten te ontvangen. Online psychische hulp biedt dan uitkomst.

Je eigen psycholoog kiezen

Een ander voordeel is dat je je eigen psycholoog of therapeut kunt kiezen. Je bent niet gebonden aan de psycholoog bij jou in de buurt maar je kan zelf online een keuze maken. Veel mensen kiezen voor een psycholoog die enige raakvlakken met hun zelf heeft. Iemand die dezelfde taal spreekt of van dezelfde afkomst is bijvoorbeeld. Dit kan het gemakkelijker maken om jezelf goed te kunnen uiten.

Geen wachtlijst

Overweeg je online therapie? Het internet heeft nieuwe wegen geopend voor de behandeling van geestelijke gezondheidsproblemen. En een ander belangrijk voordeel is dat een online psycholoog vaak geen wachtlijst heeft en gelijk kan helpen. Zeker tijdens de corona crisis is de functie van online psychologie een noodzaak gebleken. Je hoeft geen aandoening te hebben om baat te hebben bij een gesprek met een professional, en online therapie kan een gemakkelijke manier zijn om te beginnen.

Waarom een kinderopvang goed voor je kind is.

Veel ouders zijn gebaat bij een goede kinderopvang. Voor ouders is het ideaal om hun kind te brengen naar een kinderopvang om zelf rustig te kunnen werken. De medewerkers bij een kinderopvang zijn vaak ervaren pedagogische medewerkers die weten hoe ze met kinderen moeten omgaan. Dat het voor veel ouders handig is om hun kind naar de kinderopvang te brengen is niet het enige voordeel dat een kinderopvang kan leveren. Zo is een kinderopvang goed voor het kind zelf en hun ontwikkeling. 

Veiligheid en fijne omgeving voor het kind 

Er zijn veel gedeelde meningen over het gebruik van een kinderopvang. Er zijn mensen die er flink tegen zijn om je kind aan een ander af te staan en er zijn mensen die de kinderopvang als onmisbaar zien. Toch zijn dit vaak meningen uit het oogpunt van de ouders. Kijkend naar het kind, is een kinderopvang een bron van veiligheid en plezier. Kinderen krijgen structuur door naar een vaste plek te gaan en hierdoor voelen ze zich meer veilig. Ook is de omgeving van een kinderopvang ingericht om als een plezierige en fijne omgeving te dienen. 

Ontwikkeling van kind krijgt voorsprong 

Er is voldoende bewijs en onderzoek gedaan naar de invloed die een kinderopvang op de ontwikkeling van een kind kan hebben. Zo is hieruit gekomen dat een kinderopvang een positief effect kan hebben op niet alleen de cognitieve ontwikkeling van het kind, maar ook de sociale vaardigheden en de taalvaardigheid. Dit zijn dingen die thuis misschien niet optimaal kunnen worden gestimuleerd. 

Professionaliteit van medewerkers 

Er zijn veel ouders die zich afvragen; wat kost een kinderopvang? Ook zien veel ouders een kinderopvang als iets elitairs of een duur alternatief. Toch moet je weten dat de kinderopvang een plek is waar je kind veilig en goed wordt ondergebracht. De pedagogische medewerkers hebben veel kennis en kunde in het omgaan met kinderen en zullen de ontwikkeling van een kind op een positieve manier stimuleren.  

Kinderopvang kiezen 

Een kinderopvang brengt dus veel goeie dingen met zich mee. Niet alleen voor de ouders zelf, maar ook voor het kind. Er is veel keuze in het aanbod van kinderopvangen en het is handig om een kinderopvang te kiezen waar je kind zich het fijnst bij voelt. Hij of zijn moet bovendien daar verblijven. Ook is het handig om een kinderopvang te kiezen die dicht bij je werk ligt. Werk je in Den Haag? Dan is het uitermate handig om een kinderopvang in Den Haag te kiezen om jouw kind snel en makkelijk op te kunnen halen. 

Wijnrek maken

Wijnrek maken

Een wijnrek kopen tegenwoordig is niet zo moeilijk meer. Je zoekt op wat je wilt en klikt op bestellen. Maar is het niet nog leuker om zelf een wijnrek te maken? Zo kan je hem helemaal naar jouw smaak maken! Een wijnrek is erg handig je kan hier van alles in bewaren van rode wijnen tot cava. Misschien begin je nu al te zuchten en denk je dit kost mij allemaal te veel moeite. Maar dit is nietwaar, er zijn meerdere manieren voor en beide kosten niet zoveel tijd als jij denkt! In dit artikel leggen wij jou 2 manieren uit voor het ontwerpen van je eigen wijnrek. Lees ook ons wijn blog om alles te weten te komen over wijn!

Houten wijnrek met touw

Meestal ben je bij het bouwen van iets druk bezig met spijker maar in dit geval niet. Bij dit wijnrek gaan we werken met touwen. Maak met de boor 10 gaatjes langs de lange zijden van de plank. Zorg dat er tussen deze gaten genoeg ruimte zit anders past hier natuurlijk geen wijnfles tussen. Vervolgens haal je het touw door het gat heen waardoor er als het ware een lus ontstaat aan de voorkant waarin jouw fles komt te hangen. De achterkant van de wijnfles wordt stevig vastgehouden in het touw en de voorkant rust op de lus. Daarom is het dan ook belangrijk om bij de achterkant van de fles het touw extra stevig vast te maken! Dit was het al en nu heb jij een uniek en opvallend zelfgemaakt wijnrek! Er zullen dan ook vast niet veel mensen zijn die dezelfde hebben.

 

Benodigdheden:

  •     Een stevige houten plank 
  •     Kwalitatieve en stevige stukken touw
  •     Een boor

Houten wijnrek met spijkers

Bij het bouwen van dit wijnrek ga je wel te werk met spijkers maar dat maakt het zeker niet ingewikkelder. Deze manier van een wijnrek maken is erg simpel en snel gedaan! I.p.v. dat je 10 gaatjes boort aan de lange zijden van de plank ga je er nu spijkers in hameren. Hierbij is het ook weer belangrijk dat er genoeg ruimte tussen de spijkers zit voor het plaatsen van de wijnflessen. Zorg dat de spijkers iets schuin staat zodat de wijnflessen op de spijkers kunnen leunen. Nu kan jij genieten van je ook weer originele wijnrek!

 

Benodigdheden:

  •     Een stevige houten plank
  •     Extra lange spijkers
  •     Hamer

Wat je kind allemaal gaat leren op de peuterspeelzaal

Als ouder ben je druk bezig met keuzes maken en dingen regelen met betrekking tot je kind. Wanneer een kinderopvang regelen? Wanneer kan je ze alleen thuislaten? Wanneer zakgeld geven? Ga zo maar door. Het liefst wil je ze altijd bij je hebben en er altijd voor ze zijn. Veel ouders hebben dan ook grote moeite om hun kind naar een kinderopvang of crèche te brengen en ze hier achter te laten voor een dagdeel om bijvoorbeeld te kunnen werken. Toch is het erg van belang en handig om je kind wel naar een peuterspeelzaal te brengen. Lees hier de belangrijkste dingen die je kind onder andere bij de peuterspeelzaal leert. 

#1 Samen is beter dan alleen 

Vaak is het eerste wat je kind leert op de peuterspeelzaal samenspelen. Een peuter vindt het vaak nog moeilijk om samen met anderen te spelen en daarbij om dingen te delen of te wachten op hun beurt. Dit gebeurt vaak rond de leeftijd 3 of 4. Toch is het stimuleren van peuters om samen te spelen hierbij van belang. Hoe eerder je een kind leert dat andereook wensen en behoeften hebben, hoe beter ze hier rekening mee kunnen houden naarmate ze ouder worden. 

#Afhankelijk van mama of papa 

Ouders houden zich vaak vast aan hun kind en willen het liefst er altijd voor hun kind zijn. Op de peuterspeelzaal kan een kind gevoelens die ze als onprettig ervaren afhankelijk van hun moeder of vader oplossen en hiermee vervolgens leren opgaan. Niet alleen zullen ze hierdoor meer afhankelijk worden, ook zullen ze meer trots op zichzelf zijn en vertrouwen in zichzelf krijgen door het zelf op te lossen.  

#3 Opkomen voor zichzelf 

‘Ik ben er ook nog’ zullen veel peuters denken als ze op de peuterspeelzaal zitten. Wanneer het gaat om eten, spelen of praten. Door ze met zulke situaties te confronteren, worden ze uitgedaagd om voor zichzelf op te komen en zichzelf te laten zien. Hierdoor leren ze vervolgens ook om op hun beurt te wachten en eventuele vragen te stellen. 

#Compassie is key 

Wat enorm belangrijk is om een kind te leren is compassie. Dat is tevens wat een mens mooi maakt. Hoe jong een kind ook is, compassie voelen ze direct. Een vriendje valt en begint te huilen. Een mooie kans voor je kind om zijn vriendje te troosten. Door dit soort compassie te stimuleren, wordt het al normaal gezien en is het een grote kans dat ze later in hun leven ook meer compassie zullen hebben.  

Kinderopvangen en peuterspeelzalen zijn bijna overal wel. Denk aan bijvoorbeeld een kinderopvang of peuterspeelzaal in Groningen of Utrecht. Ga de eerste keer samen met je kind naar de peuterspeelzaal om te wennen aan de omgeving die nieuw voor ze is en laat ze alvast vriendjes maken om de volgende keer je kind vol vertrouwen en plezier naar de peuterspeelzaal te brengen. 

Een gamestoel voor de beste houding tijdens hobby of werk

Een gamestoel voor de beste houding tijdens hobby of werk

Als jij last hebt van je gewrichten, van je schouders of nek, van hoofdpijn of van rugpijn, dan kan een gamestoel een uitkomst bieden. Gamestoelen zijn zo ontworpen dat je terwijl je erop zit de juiste houding aanneemt. Ook moedigen ze beweging aan, door de kantelfunctie en ondersteunen ze je lichaam exact daar waar je het nodig hebt. Daardoor is een gamestoel niet alleen ideaal als je van gamen houdt, maar ook als je veel zittend werk doet. Door een dergelijke stoel aan te schaffen voorkom- of verminder je lichaamsklachten die voortkomen uit een verkeerde houding.

 

Een gamestoel voor gamers

Ben jij iemand die ervan houdt om computerspellen te spelen, dan weet je vast hoe snel de tijd dan verstrijkt en hoe lang je soms in dezelfde houding zit zonder dat je het doorhebt. Gamestoelen voor gamers zijn zo ontworpen dat je tijdens je spel niet wordt gehinderd door pijn of ongemak. De stoelen hebben een kantelfunctie waardoor je kunt bewegen tijdens het gamen, ze hebben kussens die op je lichaam aansluiten en allerlei instellingen waarmee je de stoel exact afstelt voor ultiem comfort. Wil jij een gamestoel aanschaffen, dan vind je vast een exemplaar dat je mooi vindt, want ze worden uitgegeven in allerlei kleuren en stijlen.

 

Comfortabel werken

Niet alleen gamers halen voordeel uit een gamestoel, want iedereen die veel in dezelfde houding zit, om welke reden dan ook, heeft ondersteuning nodig. Heb je een kantoorbaan of zit je om andere redenen veel achter de computer, dan is deze stoel ideaal. Je stelt hem exact in op de juiste hoogte voor je lengte, de kussens bieden je lichaam ondersteuning waar het nodig is en je kunt zonder stres en pijn werken. Er worden ook gamestoelen gemaakt in een luxe en professionele stijl, wat betekent dat deze stoel in jouw kantoor zeker niet zal misstaan.

 

Waar moet je op letten?

Gamestoelen zijn dus in een aantal situaties een uitstekende oplossing. Ben jij van plan om een gamestoel aan te schaffen, dan zijn er een aantal punten om op te letten. Allereerst is het belangrijk dat de stoel de juiste functies heeft. Een kantelfunctie is dan belangrijk, maar ook verstelbare armleuningen en een voetensteun. Wat is het materiaal waarvan de gamestoel gemaakt is? Krijg je extra kussentjes of een neksteun bij de stoel? Omdat gamestoelen zeker 10 jaar dienst kunnen doen is het belangrijk dat je hier goed over nadenkt. En vaak is het dan beter om wat extra geld uit te geven aan een kwalitatieve stoel dan om te proberen te besparen.

 

Werken en gamen zonder afleiding

Een zere rug of nek is vervelend en kan je game- of werkervaring aanzienlijk verslechteren. Een gamestoel zorgt ervoor dat je zonder dat je uit je concentratie wordt gehaald door je lichaamsklachten. Kies een mooie stoel van goede kwaliteit en je kunt ongestoord werken of gamen. En dat is uiteraard niet alleen beter voor de ervaring, maar ook voor de algehele gezondheid van je lichaam.

 

Bij Podobrace staat de klant altijd voorop en kan je terecht met al je klachten!

de-voordelen-en-nadelen-van-een-aanvullende-verzekering

Wat is een verzekering? In simpele termen is een verzekering een financiële bescherming. Je betaalt elke maand een bedrag om een deel van je eigendom (of jezelf) te verzekeren. Bijvoorbeeld een autoverzekering of een zorgverzekering. Als je auto dan kapot gaat of je gezondheidszorg nodig hebt, betaalt de verzekering een groot deel van de rekening voor jou. Zo blijft het betaalbaar voor iedereen. Zorgverzekeringen: basis en aanvullend Verzekeringen zijn niet verplicht, met uitzondering van de zorgverzekering. In Nederland moet iedereen in ieder geval een basisverzekering afsluiten. Je mag zelf kiezen of je een aanvullende verzekering afsluit. Deze aanvullende verzekering hoeft trouwens niet bij dezelfde verzekeraar als waar je de basisverzekering hebt. Bij een basisverzekering kies je niet wat er vergoed wordt, dit wordt door de overheid bepaald. Je kiest wel waar je de basisverzekering wilt afsluiten. Belangrijker nog: je bepaalt je eigen risico. Je eigen risico is een bedrag dat je per jaar kiest. Dit bedrag moet je eerst zelf betalen voordat de zorgverzekering rekeningen voor jou betaalt. Als je kiest voor een hoger eigen risico, is je maandelijkse premie lager. Is je gezondheid goed en maak je nauwelijks gebruik van de gezondheidszorg, dan is een hoger risico aantrekkelijk. Want dan betaal je minder premie per maand. Moet je juist wel veel gebruik maken van de zorg, dan is een lager eigen risico verstandig. Bij een aanvullende zorgverzekering kies je wel wat er extra vergoed wordt, bovenop de basisverzekering. Denk hierbij aan specifieke fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen of kosten voor de orthodontist. Het kan natuurlijk zo maar zijn dat je opeens een knie-brace nodig hebt. Voor elke extra aanvullen ben je dus extra gedekt, maar betaal je ook meer premie per maand. Een aanvullende verzekering is nooit verplicht. De keuze is aan jou Als je specifieke zorg nodig hebt dat niet wordt gedekt door de basisverzekering, is een aanvullende verzekering verstandig om af te sluiten. Als je gezond bent en weinig zorg nodig hebt, is een basisverzekering ruim voldoende. Bron: https://www.zorggigant.nl/