Zorg in andere landen en zorgverzekering vergelijken

Zorg in andere landen en zorgverzekering vergelijken

In veel landen heb je sprake van een goede zorg en is alles goed geregeld. Dit komt doordat er geld is voor goede ziekenhuizen en ook goed personeel. Echter is dit niet altijd het geval en zijn er landen waar je dit dan helemaal niet hebt. Dit komt ook doordat er geen geld hiervoor is. Vaak zijn er dan goede doelen nodig die ervoor zorgen dat er dan wel geld voor is. In Nederland is dit allemaal beter geregeld en kan iedereen ook een goede zorg verwachten. Dit komt dan ook doordat iedereen in Nederland verplicht is om een zorgverzekering te hebben. De zorgverzekering zorgt ervoor dat je verzekerd bent voor alle basis kosten in de zorg. Zo kan het zijn dat je een dure behandeling nodig hebt tegen kanker. Dit is in andere landen zoals Amerika heel erg duur. In Nederland is dit dan in principe gratis omdat het verzekerd is door je zorgverzekering. Het is ook handig om je zorgverzekering te vergelijken. Op deze manier kan je zeker zijn dat jij de juiste zorgverzekering voor jezelf kan uitkiezen. Zorgverzekering vergelijken doe je door te kijken naar de verschillen in prijzen en kwaliteiten bij de aanbieder.

Rijksoverheid.nl

De rijksoverheid.nl is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse overheid. Zo zorgen zij voor alle wettelijke taken over het hele land. Onder de rijksoverheid.nl vallen meerdere organisaties die zorgen voor de bewoners van Nederland. Dit kan dan bijvoorbeeld een organisatie zijn als het Nibud, maar ook de ombudsman van Nederland. Via rijksoverheid.nl kan je ook meer informatie vinden over belangrijke dingen die je moet weten. Dit kan bijvoorbeeld informatie zijn hoe je een zorgverzekering moet afsluiten en wat deze voor je kan betekenen. Ook kan je hier meer informatie vinden over dingen zoals corona en de vaccinatie ervan.

Dekken van kosten

Het dekken van kosten die je maakt in de zorg is een belangrijk proces. Zo is het belangrijk als je iets mankeert dat je naar de huisarts gaat. Deze kan dan goed onderzoeken wat er mis is met je gezondheid. Als de huisarts weet wat er mis is kan deze een behandeling voorschrijven in het ziekenhuis. Ook kan het zo zijn dat hij je medicijnen voorschrijft die je iedere dag moet nemen. Het is belangrijk om te weten dat deze dingen dan ook veel geld kunnen kosten. Je zorgverzekering zorgt ervoor dat je deze dan niet hoeft te betalen en gedekt worden. Meestal gaat dit automatisch, dit komt doordat de huisarts dit ook doorgeeft aan je zorgverzekering en je hier dan niks voor hoeft te doen. Soms moet je wel een gedeelte betalen, dit komt dan doordat je een eigen risico hebt.

De voordelen van therapie online

De voordelen van therapie online

Tijdens de coronatijd zijn er steeds meer mensen die te lang thuis zitten, te weinig buiten komen en daardoor zowel psychische als lichamelijke klachten kunnen oplopen. Een ander fenomeen wat daardoor behoorlijk is toegenomen, is online psychologie. Tot voorheen was het nog een soort taboe maar tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die de behoefte voelen om af en toe met een professional te praten. En nu kan dat vanuit je eigen luie stoel.

Online psychische hulp

Online therapie is meestal redelijk betaalbaar en gemakkelijk. Omdat u de therapiesessies online bijwoont in het comfort van uw eigen huis, kunt u uw therapiesessies vaak plannen op tijdstippen die u het beste uitkomen. Therapie via internet is ook handig voor mensen die gehandicapt of altijd thuis moeten zijn. Een psycholoog die vanuit zijn eigen huis werkt, is niet altijd in staat om alle cliënten te ontvangen. Online psychische hulp biedt dan uitkomst.

Je eigen psycholoog kiezen

Een ander voordeel is dat je je eigen psycholoog of therapeut kunt kiezen. Je bent niet gebonden aan de psycholoog bij jou in de buurt maar je kan zelf online een keuze maken. Veel mensen kiezen voor een psycholoog die enige raakvlakken met hun zelf heeft. Iemand die dezelfde taal spreekt of van dezelfde afkomst is bijvoorbeeld. Dit kan het gemakkelijker maken om jezelf goed te kunnen uiten.

Geen wachtlijst

Overweeg je online therapie? Het internet heeft nieuwe wegen geopend voor de behandeling van geestelijke gezondheidsproblemen. En een ander belangrijk voordeel is dat een online psycholoog vaak geen wachtlijst heeft en gelijk kan helpen. Zeker tijdens de corona crisis is de functie van online psychologie een noodzaak gebleken. Je hoeft geen aandoening te hebben om baat te hebben bij een gesprek met een professional, en online therapie kan een gemakkelijke manier zijn om te beginnen.

Waarom een kinderopvang goed voor je kind is.

Veel ouders zijn gebaat bij een goede kinderopvang. Voor ouders is het ideaal om hun kind te brengen naar een kinderopvang om zelf rustig te kunnen werken. De medewerkers bij een kinderopvang zijn vaak ervaren pedagogische medewerkers die weten hoe ze met kinderen moeten omgaan. Dat het voor veel ouders handig is om hun kind naar de kinderopvang te brengen is niet het enige voordeel dat een kinderopvang kan leveren. Zo is een kinderopvang goed voor het kind zelf en hun ontwikkeling. 

Veiligheid en fijne omgeving voor het kind 

Er zijn veel gedeelde meningen over het gebruik van een kinderopvang. Er zijn mensen die er flink tegen zijn om je kind aan een ander af te staan en er zijn mensen die de kinderopvang als onmisbaar zien. Toch zijn dit vaak meningen uit het oogpunt van de ouders. Kijkend naar het kind, is een kinderopvang een bron van veiligheid en plezier. Kinderen krijgen structuur door naar een vaste plek te gaan en hierdoor voelen ze zich meer veilig. Ook is de omgeving van een kinderopvang ingericht om als een plezierige en fijne omgeving te dienen. 

Ontwikkeling van kind krijgt voorsprong 

Er is voldoende bewijs en onderzoek gedaan naar de invloed die een kinderopvang op de ontwikkeling van een kind kan hebben. Zo is hieruit gekomen dat een kinderopvang een positief effect kan hebben op niet alleen de cognitieve ontwikkeling van het kind, maar ook de sociale vaardigheden en de taalvaardigheid. Dit zijn dingen die thuis misschien niet optimaal kunnen worden gestimuleerd. 

Professionaliteit van medewerkers 

Er zijn veel ouders die zich afvragen; wat kost een kinderopvang? Ook zien veel ouders een kinderopvang als iets elitairs of een duur alternatief. Toch moet je weten dat de kinderopvang een plek is waar je kind veilig en goed wordt ondergebracht. De pedagogische medewerkers hebben veel kennis en kunde in het omgaan met kinderen en zullen de ontwikkeling van een kind op een positieve manier stimuleren.  

Kinderopvang kiezen 

Een kinderopvang brengt dus veel goeie dingen met zich mee. Niet alleen voor de ouders zelf, maar ook voor het kind. Er is veel keuze in het aanbod van kinderopvangen en het is handig om een kinderopvang te kiezen waar je kind zich het fijnst bij voelt. Hij of zijn moet bovendien daar verblijven. Ook is het handig om een kinderopvang te kiezen die dicht bij je werk ligt. Werk je in Den Haag? Dan is het uitermate handig om een kinderopvang in Den Haag te kiezen om jouw kind snel en makkelijk op te kunnen halen. 

Wijnrek maken

Wijnrek maken

Een wijnrek kopen tegenwoordig is niet zo moeilijk meer. Je zoekt op wat je wilt en klikt op bestellen. Maar is het niet nog leuker om zelf een wijnrek te maken? Zo kan je hem helemaal naar jouw smaak maken! Een wijnrek is erg handig je kan hier van alles in bewaren van rode wijnen tot cava. Misschien begin je nu al te zuchten en denk je dit kost mij allemaal te veel moeite. Maar dit is nietwaar, er zijn meerdere manieren voor en beide kosten niet zoveel tijd als jij denkt! In dit artikel leggen wij jou 2 manieren uit voor het ontwerpen van je eigen wijnrek. Lees ook ons wijn blog om alles te weten te komen over wijn!

Houten wijnrek met touw

Meestal ben je bij het bouwen van iets druk bezig met spijker maar in dit geval niet. Bij dit wijnrek gaan we werken met touwen. Maak met de boor 10 gaatjes langs de lange zijden van de plank. Zorg dat er tussen deze gaten genoeg ruimte zit anders past hier natuurlijk geen wijnfles tussen. Vervolgens haal je het touw door het gat heen waardoor er als het ware een lus ontstaat aan de voorkant waarin jouw fles komt te hangen. De achterkant van de wijnfles wordt stevig vastgehouden in het touw en de voorkant rust op de lus. Daarom is het dan ook belangrijk om bij de achterkant van de fles het touw extra stevig vast te maken! Dit was het al en nu heb jij een uniek en opvallend zelfgemaakt wijnrek! Er zullen dan ook vast niet veel mensen zijn die dezelfde hebben.

 

Benodigdheden:

  •     Een stevige houten plank 
  •     Kwalitatieve en stevige stukken touw
  •     Een boor

Houten wijnrek met spijkers

Bij het bouwen van dit wijnrek ga je wel te werk met spijkers maar dat maakt het zeker niet ingewikkelder. Deze manier van een wijnrek maken is erg simpel en snel gedaan! I.p.v. dat je 10 gaatjes boort aan de lange zijden van de plank ga je er nu spijkers in hameren. Hierbij is het ook weer belangrijk dat er genoeg ruimte tussen de spijkers zit voor het plaatsen van de wijnflessen. Zorg dat de spijkers iets schuin staat zodat de wijnflessen op de spijkers kunnen leunen. Nu kan jij genieten van je ook weer originele wijnrek!

 

Benodigdheden:

  •     Een stevige houten plank
  •     Extra lange spijkers
  •     Hamer

Wat je kind allemaal gaat leren op de peuterspeelzaal

Als ouder ben je druk bezig met keuzes maken en dingen regelen met betrekking tot je kind. Wanneer een kinderopvang regelen? Wanneer kan je ze alleen thuislaten? Wanneer zakgeld geven? Ga zo maar door. Het liefst wil je ze altijd bij je hebben en er altijd voor ze zijn. Veel ouders hebben dan ook grote moeite om hun kind naar een kinderopvang of crèche te brengen en ze hier achter te laten voor een dagdeel om bijvoorbeeld te kunnen werken. Toch is het erg van belang en handig om je kind wel naar een peuterspeelzaal te brengen. Lees hier de belangrijkste dingen die je kind onder andere bij de peuterspeelzaal leert. 

#1 Samen is beter dan alleen 

Vaak is het eerste wat je kind leert op de peuterspeelzaal samenspelen. Een peuter vindt het vaak nog moeilijk om samen met anderen te spelen en daarbij om dingen te delen of te wachten op hun beurt. Dit gebeurt vaak rond de leeftijd 3 of 4. Toch is het stimuleren van peuters om samen te spelen hierbij van belang. Hoe eerder je een kind leert dat andereook wensen en behoeften hebben, hoe beter ze hier rekening mee kunnen houden naarmate ze ouder worden. 

#Afhankelijk van mama of papa 

Ouders houden zich vaak vast aan hun kind en willen het liefst er altijd voor hun kind zijn. Op de peuterspeelzaal kan een kind gevoelens die ze als onprettig ervaren afhankelijk van hun moeder of vader oplossen en hiermee vervolgens leren opgaan. Niet alleen zullen ze hierdoor meer afhankelijk worden, ook zullen ze meer trots op zichzelf zijn en vertrouwen in zichzelf krijgen door het zelf op te lossen.  

#3 Opkomen voor zichzelf 

‘Ik ben er ook nog’ zullen veel peuters denken als ze op de peuterspeelzaal zitten. Wanneer het gaat om eten, spelen of praten. Door ze met zulke situaties te confronteren, worden ze uitgedaagd om voor zichzelf op te komen en zichzelf te laten zien. Hierdoor leren ze vervolgens ook om op hun beurt te wachten en eventuele vragen te stellen. 

#Compassie is key 

Wat enorm belangrijk is om een kind te leren is compassie. Dat is tevens wat een mens mooi maakt. Hoe jong een kind ook is, compassie voelen ze direct. Een vriendje valt en begint te huilen. Een mooie kans voor je kind om zijn vriendje te troosten. Door dit soort compassie te stimuleren, wordt het al normaal gezien en is het een grote kans dat ze later in hun leven ook meer compassie zullen hebben.  

Kinderopvangen en peuterspeelzalen zijn bijna overal wel. Denk aan bijvoorbeeld een kinderopvang of peuterspeelzaal in Groningen of Utrecht. Ga de eerste keer samen met je kind naar de peuterspeelzaal om te wennen aan de omgeving die nieuw voor ze is en laat ze alvast vriendjes maken om de volgende keer je kind vol vertrouwen en plezier naar de peuterspeelzaal te brengen. 

Een gamestoel voor de beste houding tijdens hobby of werk

Een gamestoel voor de beste houding tijdens hobby of werk

Als jij last hebt van je gewrichten, van je schouders of nek, van hoofdpijn of van rugpijn, dan kan een gamestoel een uitkomst bieden. Gamestoelen zijn zo ontworpen dat je terwijl je erop zit de juiste houding aanneemt. Ook moedigen ze beweging aan, door de kantelfunctie en ondersteunen ze je lichaam exact daar waar je het nodig hebt. Daardoor is een gamestoel niet alleen ideaal als je van gamen houdt, maar ook als je veel zittend werk doet. Door een dergelijke stoel aan te schaffen voorkom- of verminder je lichaamsklachten die voortkomen uit een verkeerde houding.

 

Een gamestoel voor gamers

Ben jij iemand die ervan houdt om computerspellen te spelen, dan weet je vast hoe snel de tijd dan verstrijkt en hoe lang je soms in dezelfde houding zit zonder dat je het doorhebt. Gamestoelen voor gamers zijn zo ontworpen dat je tijdens je spel niet wordt gehinderd door pijn of ongemak. De stoelen hebben een kantelfunctie waardoor je kunt bewegen tijdens het gamen, ze hebben kussens die op je lichaam aansluiten en allerlei instellingen waarmee je de stoel exact afstelt voor ultiem comfort. Wil jij een gamestoel aanschaffen, dan vind je vast een exemplaar dat je mooi vindt, want ze worden uitgegeven in allerlei kleuren en stijlen.

 

Comfortabel werken

Niet alleen gamers halen voordeel uit een gamestoel, want iedereen die veel in dezelfde houding zit, om welke reden dan ook, heeft ondersteuning nodig. Heb je een kantoorbaan of zit je om andere redenen veel achter de computer, dan is deze stoel ideaal. Je stelt hem exact in op de juiste hoogte voor je lengte, de kussens bieden je lichaam ondersteuning waar het nodig is en je kunt zonder stres en pijn werken. Er worden ook gamestoelen gemaakt in een luxe en professionele stijl, wat betekent dat deze stoel in jouw kantoor zeker niet zal misstaan.

 

Waar moet je op letten?

Gamestoelen zijn dus in een aantal situaties een uitstekende oplossing. Ben jij van plan om een gamestoel aan te schaffen, dan zijn er een aantal punten om op te letten. Allereerst is het belangrijk dat de stoel de juiste functies heeft. Een kantelfunctie is dan belangrijk, maar ook verstelbare armleuningen en een voetensteun. Wat is het materiaal waarvan de gamestoel gemaakt is? Krijg je extra kussentjes of een neksteun bij de stoel? Omdat gamestoelen zeker 10 jaar dienst kunnen doen is het belangrijk dat je hier goed over nadenkt. En vaak is het dan beter om wat extra geld uit te geven aan een kwalitatieve stoel dan om te proberen te besparen.

 

Werken en gamen zonder afleiding

Een zere rug of nek is vervelend en kan je game- of werkervaring aanzienlijk verslechteren. Een gamestoel zorgt ervoor dat je zonder dat je uit je concentratie wordt gehaald door je lichaamsklachten. Kies een mooie stoel van goede kwaliteit en je kunt ongestoord werken of gamen. En dat is uiteraard niet alleen beter voor de ervaring, maar ook voor de algehele gezondheid van je lichaam.

 

Bij Podobrace staat de klant altijd voorop en kan je terecht met al je klachten!

De voordelen en nadelen van een aanvullende verzekering

Wat is een verzekering?
In simpele termen is een verzekering een financiële bescherming. Je betaalt elke maand een bedrag om een deel van je eigendom (of jezelf) te verzekeren. Bijvoorbeeld een autoverzekering of een zorgverzekering. Als je auto dan kapot gaat of je gezondheidszorg nodig hebt, betaalt de verzekering een groot deel van de rekening voor jou. Zo blijft het betaalbaar voor iedereen.

Zorgverzekeringen: basis en aanvullend
Verzekeringen zijn niet verplicht, met uitzondering van de zorgverzekering. In Nederland moet iedereen in ieder geval een basisverzekering afsluiten. Je mag zelf kiezen of je een aanvullende verzekering afsluit. Deze aanvullende verzekering hoeft trouwens niet bij dezelfde verzekeraar als waar je de basisverzekering hebt.

Bij een basisverzekering kies je niet wat er vergoed wordt, dit wordt door de overheid bepaald. Je kiest wel waar je de basisverzekering wilt afsluiten. Belangrijker nog: je bepaalt je eigen risico. Je eigen risico is een bedrag dat je per jaar kiest. Dit bedrag moet je eerst zelf betalen voordat de zorgverzekering rekeningen voor jou betaalt. Als je kiest voor een hoger eigen risico, is je maandelijkse premie lager. Is je gezondheid goed en maak je nauwelijks gebruik van de gezondheidszorg, dan is een hoger risico aantrekkelijk. Want dan betaal je minder premie per maand. Moet je juist wel veel gebruik maken van de zorg, dan is een lager eigen risico verstandig.

Bij een aanvullende zorgverzekering kies je wel wat er extra vergoed wordt, bovenop de basisverzekering. Denk hierbij aan specifieke fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen of kosten voor de orthodontist. Voor elke extra aanvullen ben je dus extra gedekt, maar betaal je ook meer premie per maand. Een aanvullende verzekering is nooit verplicht.

De keuze is aan jou
Als je specifieke zorg nodig hebt dat niet wordt gedekt door de basisverzekering, is een aanvullende verzekering verstandig om af te sluiten. Als je gezond bent en weinig zorg nodig hebt, is een basisverzekering ruim voldoende.

Bron: https://www.zorggigant.nl/

Een woord over dyslexie

Wat is dyslexie? Volgens studies uitgevoerd door The International Dyslexia Association, vijftien tot twintig procent van de kinderen en volwassenen in de Verenigde Staten kunnen worden beïnvloed door een vorm van dyslexie (International Dyslexia Association, 2012). Mensen die dyslexie vertonen duidelijke moeilijkheidsgraad in een of meer gebieden van taal, die meestal wordt gemanifesteerd in slechte lezen, schrijven, en spelling vermogen. Daardoor zijn hun taalvaardigheden vaak aanzienlijk lager dan hun leeftijdsgenoten. Deskundigen suggereren ook; dat tot tachtig procent van de studenten met individuele onderwijsplannen speciale diensten ontvangt die rechtstreeks verband houden met leesproblemen.

Ondanks deze alarmerende statistieken, veel misvattingen over dyslexie blijven bestaan. Bijvoorbeeld, sommige mensen denken dat dyslectisch is gewoon een kwestie van het omkeren van letters in het alfabet. Symptomen van dyslexie zijn veel complexer dan het omdraaien van letters. Een andere veel voorkomende misvatting is dat mensen met dyslexie zijn niet zo intelligent als andere mensen. De waarheid is, mensen met dyslexie zijn meestal zeer getalenteerd op andere gebieden en bezitten normaal tot boven de normale intelligentie.

Het National Institute of Neurological Disorders and Stroke heeft geconcludeerd dat dyslexie een neurologisch gebaseerde taalstoornis is. Het beïnvloedt diep het vermogen van een persoon om geletterdheid vaardigheden te verwerven en uit te voeren. Momenteel is er geen remedie voor dyslexie; en als gevolg daarvan wordt het beschouwd als een permanente aandoening. Echter, met systematische, expliciete interventie veel dyslectieën gaan op de vaardigheden die nodig zijn om goede lezers te krijgen te krijgen. Hoe eerder een persoon wordt geïdentificeerd met een leesstoornis, hoe groter de kans dat ze de vaardigheden die nodig zijn om een goede lezer te worden onder de knie krijgen.

De enige manier waarop een diagnose van dyslexie kan worden bevestigd is door het toedienen van een uitgebreide, diagnostische evaluatie. Een beoordeling om de intelligentie van uw kind te meten zal ook worden gegeven aan het vaststellen van normale, of boven de normale intelligentie. Zodra de test is toegediend, moeten de resultaten van deze evaluaties zorgvuldig worden geanalyseerd door een deskundige professional.

Dyslexie Statistieken – Is Dyslexie een groot probleem?

Er is niet veel informatie direct beschikbaar over dyslexie statistieken, maar door middel van een zorgvuldige extrapolatie van andere statistieken, zijn er enkele verrassende conclusies die kunnen worden getrokken.

Het is belangrijk op te merken, dat met dyslexie, is er een brede basislijn. Er wordt geschat dat tussen 5% en 15% van alle mensen in Noord-Amerika hebben een vorm van dyslexie. Dat ziet er misschien niet uit als een zeer breed scala, maar als je factor in de Amerikaanse bevolking wordt iets meer dan 300 miljoen mensen, dat is een verschil van 15 tot 45 miljoen mensen met de aandoening.

Omwille van het argument, zal dit artikel gebruik maken van het gemiddelde van die statistiek en we zullen schatten 30 miljoen mensen hebben dyslexie in verschillende mate. Om dit verder in perspectief te plaatsen, dat is ruwweg de bevolking van Texas en Tennessee-of vijf keer de bevolking van Wisconsin.

In vergelijking met andere bekende neurologische aandoeningen in de Verenigde Staten, statistieken geven aan dat het percentage dyslexie in de Amerikaanse bevolking hoger is dan autisme (2 miljoen) en ADHD gecombineerd (27 miljoen). Toch lijkt het alsof dyslexie bewustzijn is niet evenredig aan deze nummers en ontvangt niet de onderzoeksfinanciering die gerechtvaardigd is door deze statistieken.

Dit is veelzeggend, als iets minder dan 50% van alle ouders wachten voor een jaar of meer om hun kind getest op dyslexie. Dat is nog een jaar van frustratie, liefdesverdriet, en isolement gevoeld door een kind dat kunnen profiteren van een goede diagnose en behandeling.

Dyslexie statistieken tonen aan dat ongeveer 40% van de jongens en 20% van de meisjes met een dyslectische ouder dyslexie hebben. Deze informatie is niet algemeen bekend bij de ouders. Factor in een ouder die zelf niet werden gediagnosticeerd en dit wordt kritische informatie voor iedereen.

Ooit moeite met lezen? 1 op de 10 mensen hebben dyslexie – Weet je zeker dat je geen dyslectisch bent?

Veel aandacht wordt besteed aan de hoge kosten van de gezondheidszorg deze dagen. Allen zijn het erover eens dat de goedkoopste vorm van gezondheidszorg is preventieve geneeskunde of gezond leven, zodat je niet ziek in de eerste plaats. Echter, ons medische systeem is gebaseerd op “break-down geneeskunde” in plaats van “preventieve geneeskunde”.

We doen niets aan onze gezondheid totdat we ziek worden, dan betalen we veel!

Dyslexie, een aandoening die misschien 1 op de 10 personen beïnvloedt, is een goed voorbeeld. Er is geen manier om dyslexie te voorkomen; de goedkope manier om ermee om te gaan is om dyslexiesymptomen vroeg te herkennen. Eenmaal gediagnosticeerd is het gemakkelijk om dyslectische leren goed voor de manier waarop ze nodig hebben om te leren.

Dyslectische dingen zien dingen anders, en zonder een diagnose, kunnen deze verschillen maken het echt moeilijk voor hen om te leren en te concurreren in een meestal niet-dyslectische wereld. Eenmaal gediagnosticeerd, dyslectische kan goed worden onderwezen en doen zo goed als of zelfs beter dan niet-dyslectische.

De voorbeelden van acteurs Tom Cruise, Anthony Hopkins, ondernemer Sir Richard Branson, natuurkundige Albert Einstein en duizenden andere beroemde dyslectische levendig getuigen van dit.

Vandaag, schoolkinderen worden routinematig gescreend op dyslexie, maar dit is een recente ontwikkeling. Als je meer dan 15 jaar geleden afstudeerde op de basisschool, was dat voordat de meeste testen begonnen. U dyslexie symptomen, eigenlijk, dyslectisch, en toch zijn nog nooit getest voor.

Het resultaat is een voortzetting van de spot en vernedering die ze over het algemeen ervaren in het gymnasium, omdat ze “anders” en verkeerd begrepen. Dit soort behandeling maakte hen beschaamd, zetten hun gevoel van eigenwaarde, zorgde ervoor dat ze hun verschillen te verbergen, en situaties te voorkomen waar het hen beïnvloed.