Het is inmiddels algemeen bekend dat kinderen en het buitenspelen onlosmakend met elkaar verbonden zijn. Dit is niet zo vreemd aangezien kinderen tijdens de mooiere dagen van het jaar graag met vrienden samen spelen in de frisse buitenlucht. Toch kan het soms gebeuren dat jouw kind zich gaat vervelen. Om dit te voorkomen is het ontzettend belangrijk om van tijd tot tijd met verrassende outdoor spellen te komen. Met deze te gekke spelletjes komt dat zeker weten goed. Lees snel verder, trek de kinderklompen aan en maak tijdens de zomervakantie het buitenspelen voor jouw kinderen onvergetelijk!

#1 Bowlen met flessen

Het meest bekende outdoor spel is toch wel bowlen met flessen. Dit spel wordt al generaties lang gespeeld, waardoor vrijwel iedereen dit outdoor spel kent. Om dit samen met jouw kinderen te kunnen spelen heb je oude flessen nodig. Deze plastic flessen kan je vervolgens door de kinderen laten verven tot echte bowlingkegels. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van neon verf, dan is het zelfs mogelijk om jouw kinderen in de avonduren te laten spelen in de achtertuin. Blijven de flessen constant omvallen? Dan is het verstandig om de flessen te vullen met een klein beetje water.

 

#2 Stormbaan in de achtertuin

Kinderen willen tijdens het buitenspelen niets liever dan constant hun energie kwijtraken. Dit kan je tegenwoordig gemakkelijk realiseren door een stormbaan in de achtertuin te maken. Hiervoor gebruik je spullen die je in en rondom het huis hebt gevonden. Denk hierbij aan kussens, stokken of een springtouw. Maak bij voorkeur een stormbaan waarbij jouw kinderen actief moeten springen en maak bij warm weer gebruik van een opblaaszwembad. Door de stormbaan aan te passen aan de vaardigheden en leeftijd van jouw kind wordt dit outdoor spel gegarandeerd een succes.

 

#3 Mega memory spel

Dit is een eenvoudig outdoor spel dat altijd wel een succes is. Teken bij dit spel samen met jouw kinderen plaatjes op A3 papieren, knip ze in vorm en draai ze vervolgens om. Hierbij is het ontzettend belangrijk dat de twee afbeeldingen min of meer gelijk zijn. Anders wordt het voor je kinderen ontzettend lastig raden. Niet iets waar je op zit te wachten tijdens een competitief potje met het gezin.

 

Het gebruik van houten kinderspeelgoed

Heeft jouw kind geen zin meer om één van bovenstaande buitenactiviteiten te doen? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om jouw kind met houten kinderspeelgoed te laten spelen. Dit eenvoudig speelgoed bestaat uit grote vormen die de zintuigen van jouw kind prikkelt. Op die manier kan de fantasie op de vrije loop gaan en ontwikkelt de motoriek. Hierdoor is houten speelgoed ook uitermate geschikt om te combineren met bijvoorbeeld een stormbaan!