Tijdens de coronatijd zijn er steeds meer mensen die te lang thuis zitten, te weinig buiten komen en daardoor zowel psychische als lichamelijke klachten kunnen oplopen. Een ander fenomeen wat daardoor behoorlijk is toegenomen, is online psychologie. Tot voorheen was het nog een soort taboe maar tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die de behoefte voelen om af en toe met een professional te praten. En nu kan dat vanuit je eigen luie stoel.

Online psychische hulp

Online therapie is meestal redelijk betaalbaar en gemakkelijk. Omdat u de therapiesessies online bijwoont in het comfort van uw eigen huis, kunt u uw therapiesessies vaak plannen op tijdstippen die u het beste uitkomen. Therapie via internet is ook handig voor mensen die gehandicapt of altijd thuis moeten zijn. Een psycholoog die vanuit zijn eigen huis werkt, is niet altijd in staat om alle cliƫnten te ontvangen. Online psychische hulp biedt dan uitkomst.

Je eigen psycholoog kiezen

Een ander voordeel is dat je je eigen psycholoog of therapeut kunt kiezen. Je bent niet gebonden aan de psycholoog bij jou in de buurt maar je kan zelf online een keuze maken. Veel mensen kiezen voor een psycholoog die enige raakvlakken met hun zelf heeft. Iemand die dezelfde taal spreekt of van dezelfde afkomst is bijvoorbeeld. Dit kan het gemakkelijker maken om jezelf goed te kunnen uiten.

Geen wachtlijst

Overweeg je online therapie? Het internet heeft nieuwe wegen geopend voor de behandeling van geestelijke gezondheidsproblemen. En een ander belangrijk voordeel is dat een online psycholoog vaak geen wachtlijst heeft en gelijk kan helpen. Zeker tijdens de corona crisis is de functie van online psychologie een noodzaak gebleken. Je hoeft geen aandoening te hebben om baat te hebben bij een gesprek met een professional, en online therapie kan een gemakkelijke manier zijn om te beginnen.