Veel aandacht wordt besteed aan de hoge kosten van de gezondheidszorg deze dagen. Allen zijn het erover eens dat de goedkoopste vorm van gezondheidszorg is preventieve geneeskunde of gezond leven, zodat je niet ziek in de eerste plaats. Echter, ons medische systeem is gebaseerd op “break-down geneeskunde” in plaats van “preventieve geneeskunde”.

We doen niets aan onze gezondheid totdat we ziek worden, dan betalen we veel!

Dyslexie, een aandoening die misschien 1 op de 10 personen beïnvloedt, is een goed voorbeeld. Er is geen manier om dyslexie te voorkomen; de goedkope manier om ermee om te gaan is om dyslexiesymptomen vroeg te herkennen. Eenmaal gediagnosticeerd is het gemakkelijk om dyslectische leren goed voor de manier waarop ze nodig hebben om te leren.

Dyslectische dingen zien dingen anders, en zonder een diagnose, kunnen deze verschillen maken het echt moeilijk voor hen om te leren en te concurreren in een meestal niet-dyslectische wereld. Eenmaal gediagnosticeerd, dyslectische kan goed worden onderwezen en doen zo goed als of zelfs beter dan niet-dyslectische.

De voorbeelden van acteurs Tom Cruise, Anthony Hopkins, ondernemer Sir Richard Branson, natuurkundige Albert Einstein en duizenden andere beroemde dyslectische levendig getuigen van dit.

Vandaag, schoolkinderen worden routinematig gescreend op dyslexie, maar dit is een recente ontwikkeling. Als je meer dan 15 jaar geleden afstudeerde op de basisschool, was dat voordat de meeste testen begonnen. U dyslexie symptomen, eigenlijk, dyslectisch, en toch zijn nog nooit getest voor.

Het resultaat is een voortzetting van de spot en vernedering die ze over het algemeen ervaren in het gymnasium, omdat ze “anders” en verkeerd begrepen. Dit soort behandeling maakte hen beschaamd, zetten hun gevoel van eigenwaarde, zorgde ervoor dat ze hun verschillen te verbergen, en situaties te voorkomen waar het hen be├»nvloed.