Een wijnrek kopen tegenwoordig is niet zo moeilijk meer. Je zoekt op wat je wilt en klikt op bestellen. Maar is het niet nog leuker om zelf een wijnrek te maken? Zo kan je hem helemaal naar jouw smaak maken! Een wijnrek is erg handig je kan hier van alles in bewaren van rode wijnen tot cava. Misschien begin je nu al te zuchten en denk je dit kost mij allemaal te veel moeite. Maar dit is nietwaar, er zijn meerdere manieren voor en beide kosten niet zoveel tijd als jij denkt! In dit artikel leggen wij jou 2 manieren uit voor het ontwerpen van je eigen wijnrek. Lees ook ons wijn blog om alles te weten te komen over wijn!

Houten wijnrek met touw

Meestal ben je bij het bouwen van iets druk bezig met spijker maar in dit geval niet. Bij dit wijnrek gaan we werken met touwen. Maak met de boor 10 gaatjes langs de lange zijden van de plank. Zorg dat er tussen deze gaten genoeg ruimte zit anders past hier natuurlijk geen wijnfles tussen. Vervolgens haal je het touw door het gat heen waardoor er als het ware een lus ontstaat aan de voorkant waarin jouw fles komt te hangen. De achterkant van de wijnfles wordt stevig vastgehouden in het touw en de voorkant rust op de lus. Daarom is het dan ook belangrijk om bij de achterkant van de fles het touw extra stevig vast te maken! Dit was het al en nu heb jij een uniek en opvallend zelfgemaakt wijnrek! Er zullen dan ook vast niet veel mensen zijn die dezelfde hebben.

 

Benodigdheden:

  •     Een stevige houten plank 
  •     Kwalitatieve en stevige stukken touw
  •     Een boor

Houten wijnrek met spijkers

Bij het bouwen van dit wijnrek ga je wel te werk met spijkers maar dat maakt het zeker niet ingewikkelder. Deze manier van een wijnrek maken is erg simpel en snel gedaan! I.p.v. dat je 10 gaatjes boort aan de lange zijden van de plank ga je er nu spijkers in hameren. Hierbij is het ook weer belangrijk dat er genoeg ruimte tussen de spijkers zit voor het plaatsen van de wijnflessen. Zorg dat de spijkers iets schuin staat zodat de wijnflessen op de spijkers kunnen leunen. Nu kan jij genieten van je ook weer originele wijnrek!

 

Benodigdheden:

  •     Een stevige houten plank
  •     Extra lange spijkers
  •     Hamer